Korfbalvereniging VEFO

logo

Korfbalvereniging VeFo: 

 Lees meer over:


 

 Contactadres Korfbalvereniging VeFo:

Wim Stapel

Bovenboer 41

7924 PT Veeningen 

Telefoon: 0528 – 391042

E-mail: wstapel@uwnet.nl 

Wedstrijdsecretaris Mariëlle Molenaar: 06-46067825


Algemeen:
In 1961 is de korfbalclub VeFo opgericht. De naam is af te leiden uit twee dorpen, namelijk Veeningen en Fort. In 1961 waren er een aantal sportmensen in deze twee dorpen die een teamsport in competitie wilden oprichten. Door voor korfbal te kiezen konden zowel de mannen als de vrouwen sporten. Dat was natuurlijk een prima gedachte, gezien het aantal inwoners in deze twee dorpen.
Nu na meer dan 50 jaar kunnen we zeggen dat het een schot in de roos was om voor korfbal te kiezen. VeFo bestaat momenteel uit ongeveer vijfenzestig leden. Deze leden zijn weer verdeeld in 1 senioren teams en vier jeugdteams.
Elk team vertegenwoordigt een speciale doelgroep. Bij het eerste wordt op een serieuze manier de sport bedreven. Twee keer in de week wordt getraind om in het weekend zo goed mogelijk voor de dag te komen. Het midweekteam is in 2021 helaas opgeheven. 

 

De jeugd:
Vanaf 3 jaar kunnen de kinderen al spelenderwijs kennis maken met het korfbalspelletje. Vanaf deze leeftijd hebben wij de Kangoeroe Klup in het leven geroepen. Dit is één keer per twee weken op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur. De balvaardigheid wordt geoefend en de nadruk ligt op het samen spelen.
De jeugd vanaf 6 jaar krijgt training van een jeugdtrainer aangevuld met mensen uit de seniorenploegen dit in samenwerking met onze buurt vereniging KIA uit Koekange waar VeFo samen werking heft met de jeugdteams (Combi-vereniging) In het begin wordt één keer per week getraind maar naar mate de jeugd ouder wordt gaat de trainingsarbeid omhoog. Vanaf deze leeftijd worden er ook wedstrijden gespeeld, deze vinden plaats op zaterdag.
Maar dit is niet het enige wat voor de jeugd bij VeFo / KIA wordt gedaan. Er is een speciaal jeugdbestuur genaamd “De Vefowokkels”. Dit bestuur organiseert allerlei activiteiten zoals een dag naar een pretpark, een barbecue, gezellige middagen/ avonden.
 
 

Diverse activiteiten
VeFo bestaat niet alleen uit korfbal. Elk jaar organiseren we een familiedag voor jong en oud ter afsluiting van het seizoen. Tijdens die dag worden allerlei spelletjes gedaan in een zeskampvorm. Deze dag wordt afgesloten met een barbecue.

Priktoernooi. Dit is een toernooi waarbij in tweetallen geschoten wordt op de korf gedurende een vooraf bepaalde tijd. Het team met de meeste doelpunten gaat steeds een ronde verder tot de grote finale. Dankzij het succes van deze eerste editie zal dit toernooi komende jaren zeker een vervolg krijgen.
Iedere 6 weken brengen we een blad genoemd de VeFo’er uit. Natuurlijk staat daar het laatste nieuws van VeFo in maar ook andere verenigingen publiceren daar hun nieuws. Ook mensen buiten de vereniging vermelden daar hun verhaal.
Het clubhuis van VeFo is het dorpshuis genaamd het “’t Markehuus”, Dorpshuisstraat 43. Achter het ‘t Markehuus is de korfbalaccommodatie te vinden. Zaalkorfbal wordt gespeeld in de “Wesselsboerhal” in Zuidwolde.
  


Bestuurssamenstelling

Wim Stapel Voorzitter
= Vacature = Secretaris
Jorien Stapel Penningmeester
Marielle Molenaar Wedstrijdsecretaris
Roel Mulder Ordediensten/technische commissie
Hilde Riedeman Scheidsrechterzaken
   
   
Technische Commissie  
Roel Mulder
 
Wolter Jan Mulder  
   
   
Het Jeugdbestuur  
Jakko van Goor Voorzitter
Gerben vd Belt Penningmeester 
Berry Klein Secretaris
Hilde Riedeman PR./VeFo'er
Joyce Stapel
Algemeen lid
Maaike Steffens Algemeen lid
   

Facebook: https://www.facebook.com/VeFo-jeugdbestuur-1668873320056865/?fref=ts 


 

Onze sponsors:

Shirtsponsor

 • Bouwbedrijf Muller. Veeningen
 • Rietdekkersbedrijf Dekker. Veeningen
 • Loonbedrijf Stapel Veeningen

Trainingspakken sponsor

 • Bouwbedrijf Muller. Veeningen
 • Loonbedrijf Fa. de Gorter. Veeningen

 

Bordsponsors

 • 't Markehuus. Gerrie Bennink
 • Loonbedrijf Fa. de Gorter. Veeningen
 • Rietdekkersbedrijf Dekker. Veeningen
 • Bouwbedrijf Muller Veeningen
 • Coop Supermarkt De Wijk
 • Ard Compagner Handel-Transport Veeningen